Itáliai csirkecomb filé

Ezt a receptet mindenképpen ki kell próbálnod, ha szereted a jól elkészített, nem száraz csirkecombot. Előnye nemcsak, hogy finom, gyorsan elkészül, de még diétás is! Ez így a bikini szezon előtt külön öröm azt hiszem mindenkinek. 🙂 

Lássunk is neki!

Egy kilogramm alsó csirkecombot megmosunk, sózunk majd elhelyezünk egy hőálló tálban.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. 

2 ek olajat összekeverünk 1 mk fűszerpaprikával, sóval, borssal ízlés szerint, majd az így kapott lével megkenjük a húsokat. Picit hagyjuk állni így a combokat. 

Amíg pihen a hús, 2 fej lilahagymát megtisztítunk és négyfele vágunk, illetve 8 darab fokhagymagerezdet pucolunk, de azokat egyben hagyjuk, nem kell aprítani. Egy darab citromot gerezdekre vágunk. Fontos, ha nem bio citromot használunk, a héját nagyon alaposan meg kell mosni forró víz alatt, a különféle vegyszerek miatt, amikkel a citromokat kezelik.

A hús mehet magában a sütőbe, kb 15 percig elősütjük. Ezután jöhet köré a felvágott lilahagyma, a nyolc gerezd fokhagyma, a citrom gerezdek, 2 ág rozmaring és 2 ág kakukkfű. Ezekkel együtt újabb 15 percig sütjük a húst, de immár csak 200 fokon. A combokat közben át kell forgatni.

Míg sül a hús a sütőben, 30 dkg paradicsomot megmosunk, négybe vágunk és 10 dkg fekete olajbogyó kíséretében, miután letelt a 15 perc, a húsok mellé szórunk. Meglocsoljuk a combokat 1 dl száraz fehérborral és 1 tk majoránnával, majd az egészet készre sütjük.

Bátran fogyasszuk barnarizzsel, vagy friss lilahagymás paradicsomsalátával.

Ha érdekelnek a finom, diétás receptek látogass el Turú Balázs honlapjára. Már több diétás receptkönyvvel is megörvendeztetett minket, így biztos te is találsz kedvedre való olvasmányt. 🙂