Bécsi túrós palacsinta

Ha már meguntad az egyszerű palacsintát, de nincs kedved a rakott palacsintához, próbáld ki ezt a fantasztikus bécsi túrós palacsinta receptet. A család odáig lesz érte(d).

Mivel nem igényel nagy konyhai ismereteket, így aki sütött már valaha palacsintát, bátran nekikezdhet, a kezdők is sikerélményt könyvelhetnek el maguknak ezzel a finom desszerttel.

A palacsintához

Négy darab tojást, ízlés szerint pici cukorral habosra keverünk. Majd hozzáöntjük a 0,5 dl étolajat. Jöhet a 40 dkg liszt és az 1 liter tej, de fontos, hogy ne egyszerre öntsük bele a hozzávalókat, hanem kisebb adagokban, folyamatosan elkevergetve az újabb lisztet, tejet. Addig keverjük, míg egy csomómentes, homogén tésztát nem kapunk. A csipet só, mint minden ételnél, itt sem maradhat el. Ezután elkészítjük a palacsintákat, kiolajozott palacsintasütőben.

Lássuk a tölteléket

A töltelékhez ketté választunk 3 darab tojást. A fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig alaposan összekeverjük 3 ek vajjal/margarinnal, 1 mk rumaromával és egy darab citrom reszelt héjával. Majd 35 dkg túrót összetörünk egy villával és hozzákeverjük a tojássárgás keverékhez, beleforgatunk 10 dkg mazsolát (de ez elhagyható) és végül összedolgozzuk óvatosan, a felvert tojásfehérjével. Kész is a töltelék, elkezdhetjük megtölteni a kisült palacsintákat.  

Miután megtöltöttük, feltekerjük, középen kettévágjuk és egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk őket. A vágott végük, felfelé kell álljon és így, kissé csúsztassuk egymásra a palacsintákat.

Jöhet az öntet

2 darab tojást, először 15 dkg cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral kissé habosra keverünk, majd hozzáöntünk 2 dl tejet. Ezzel locsoljuk meg a tepsiben várakozó palacsintákat. Ha minden készen áll, mehet a tepsi az előmelegített, 180 fokos sütőbe, 25-30 percre, míg szép aranybarnára nem sül minden.

Tálalás

Ha úgy látjuk, hogy a várva várt desszertünk elkészült, miután kivesszük a sütőből, még pár percig hagyjuk pihenni. Ezt követően porcukorral meghintve tálaljuk. 


Ez egy, mondhatjuk jól ismert német recept. De ha igazán szeretnél elmerülni a német kulináris élvezetekben, hasznos lehet számodra Lupán Ágnes weboldala, ahol könnyen elsajátíthatod a nemét nyelv alapjait. Ha az megvan, onnantól már tárt kapuk nyílnak az eredeti német receptek világába. Jó barangolást!